Zo maak je een magere cheesecake zonder roomkaas!

Een heerlijke cheesecake bevat in de meeste gevallen toch echt een flinke dosis roomkaas. Heel lekker hoor, maar die calorieën kunnen dus wel mooi aan de heupen gaan hangen. En daar veel mensen geen zin in. De oplossing? Een cheesecake maken met Griekse yoghurt.

Dit heb je nodig voor de bodem:

50 gram roomboter
150 gram amandelmeel
20 gram gebroken lijnzaad
15 gram stevia
eiwit van 1 ei
Dit heb je nodig voor de vulling:

500 gram Griekse yoghurt
30 gram stevia
2 eieren
1 eetlepel vanille-extract
handje frambozen
Zo maak je de bodem;

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het eiwit luchtig in een grote kom en smelt de boter in een kommetje. Zorg ervoor dat de boter niet te heet is, anders zal het ei stollen wanneer de twee worden gecombineerd. Voeg de gesmolten boter, amandelmeel, lijnzaad en stevia toe aan het geklopte eiwit. Roer tot het een geheel vormt.
Voorzie een springvorm van bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk het aan met de achterkant van een lepel en verdeel gelijk. Bak de bodem daarna 20 minuten in de oven en laat deze daarna afkoelen.
Zo maak je de vulling:

Voeg de Griekse yoghurt, stevia, eieren en vanille-extract in een kom en mix luchtig. Verdeel het mengsel daarna over de taartbodem en plaats de taartvorm daarna in een ovenschaal gevuld met heet water. Is de springvorm niet waterdicht? Voorzie de vorm dan eerst van aluminiumfolie.
Zet daarna de ovenschaal met daarin de taart een uur in de oven op 180 graden. Laat de taart na dit uurtje nog in de oven staan, maar zorg dat de oven uit is en dat het deurtje een beetje open staat. Op deze manier gaart de cheesecake nog een beetje na.
Laat na dit half uurtje de taart nog 2,5 uur afkoelen in de koelkast.
Serveer daarna met het rode fruit bovenop de taart.

Reacties