Deze heerlijke mini quiche lorraine is de perfecte lichte en gezonde lunch!

Het is weer Donderdag en dus tijd voor een nieuw recept van Lien’s recepten.
In het weekend maak ik graag een lunch van restjes die ik nog heb liggen. Dus kan er omelet gemaakt worden met restjes groente of pannekoekjes van te rijpe bananen (ook lekker voor ontbijt trouwens). Maar nu had ik nog een klein stukje kaas, wat spek en in de vriezer heb ik altijd wel bladerdeeg. Dus maakte ik hier in een muffinvorm kleine mini quiches lorraine van. Met wat salade erbij heb je dan een heerlijke warme lichte lunch.

Mini quiche Lorraine

Nodig voor 4 personen:
• 4 plakjes bladerdeeg of een deel van een verse rol uit de koeling
• 100 gram spekblokjes of wat plakjes bacon of ontbijtspek
• restje kaas, kan alles zijn van jong belegen tot oud of een mix
• 2 eieren
• 100 ml room, crème fraiche of evt melk
• salade, tomaatjes, komkommer of wat er in huis is

Verwarm de oven op 200C.
Laat het bladerdeeg ontdooien en druk er rondjes uit met behulp van een glas die iets groter zijn dan de bodem van een muffinvorm. Van de restjes deeg rol je weer nieuwe rondjes. Zo kun je in ieder geval 8 vormpjes vullen. Verdeel hier het spek ( de bacon in stukjes gesneden) en de geraspte kaas over. Klop de eieren met room en zout en peper los en verdeel over de vormpjes.
Zet de vorm 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen een salade van wat je in huis hebt met een dressing die je lekker vindt. ( bijvoorbeeld 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd en scheutje honing) en verdeel over 4 bordjes. Leg op elk bordje 2 quiches.

Je kunt natuurlijk ook restjes groente in de vormpjes doen met kaas voor een vegetarische versie.

En ben je benieuwd naar de bananenpannekoekjes, dat recept komt een volgende keer wel als we onze rijpe bananen op moeten maken. Meer lezen van Lien’s recepten? Bekijk al haar top recepten hier ! Eetsmakelijk…

Reacties