Deze heerlijke vegetarische Indiase bonen curry is een prachtige smaak sensatie!

Een wekelijks nieuw recept uit Lien’s Receptenboekje!
Omdat we al tijden proberen minder vlees te eten doen we mee met de Week zonder Vlees. En dat proberen we te doen met zo min mogelijk vleesvervangende producten, want dat is toch echt vegetarisch zijn, niet waar. Omdat je zonder vlees het eten qua smaak meer moet kruiden, vonden we een heerlijk recept uit India, waar ze daar meesters in zijn. Zo maak je met “gewone” Hollandse producten een heerlijk vegetarisch gerecht.

Indiase kidneybonen curry met gestoofde witte kool

Ingredienten ( 4 personen)

Voor de witte kool

• 2 teentjes knoflook
• 1 witte kool
• kokosolie
• 2 theel kurkuma
• 2 theel komijnpoeder
• 1 eetl milde currypasta (Pataks)
• 1 witte kool
• 100ml water

Voor de curry

• 2 rode uien
• 3 tomaten
• 1 theel komijnpoeder
• 1 theel garam masala
• 1 blikje (400 gr) kidneybonen
• 100 ml water
• ½ bosje koriander

4 naanbroodjes
griekse yoghurt

Snij de kool in dunne repen. Verhit wat kokosilie en fruit de currypasta, kurkuma, komijnpoeder en de geperste knoflook 2 minuten. Voeg de kool toe en bak 4 minuutjes mee. Doe het water erbij en kook in 15 minuten zacht en gaar. Maak op smaak met zout en peper.
Snipper de ui. Verhit de kokosolie in een andere pan en fruit de ui met de komijn en garam masala 2 minuten. Snij de tomaten in blokjes en voeg die samen met de uitgelekte bonen en het water toe. Schep de helft van de fijngehakte koriander erdoor en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Maak op smaak met zout en peper.
Doe wat yoghurt in een kommetje en strooi er wat komijn over.

Schep de kool en de bonencurry op borden. Serveer de yoghurt, naanbroden en de rest van de koriander er apart bij.
Mocht de bonencurry iets te dun blijven, kun je het binden met maizena.

Reacties