10 tips om van huisstofmijt af te komen!

Op deze manier verminder je huisstofmijt in je huis!
Iedereen heeft huisstofmijt in huis. De een heeft er alleen geen last van, maar door allergieën kunnen deze beestjes voor flink wat overast zorgen. In je bed, bank, tapijt en kussens leven miljoenen van deze kleine beestjes. Deze beestjes kunnen wel 200 keer hun eigen lichaamsgewicht in rommel achterlaten waarvoor mensen allergisch kunnen zijn. Ben jij er gevoelig voor? Dan kunnen deze tips helpen om van huisstofmijt af te komen. Ze gaan nooit helemaal weg, maar je kunt het aantal wel verminderen.

1. Verschoon je bed
Op nummer een staat toch wel het verschonen van je bed. Het klinkt erg logisch, maar toch schiet dit er bij veel mensen bij in. Je warme, vochtige bed is een broedplaats voor huisstofmijt en deze beestjes zien jouw huidschilfers als een lekker hapje. Gelukkig kunnen huismijten niet tegen heel hoge temperaturen, dus was je beddengoed op 60 graden om zie te doden. Je verwijdert hiermee ook meteen hun uitwerpselen en je eigen huidschilfers. Een rondje in de droger doet ook wonderen. Het wekelijks wassen van je beddengoed is noodzakelijk!

2. Gebruik een anti-allergie matras
Je wast je matras natuurlijk niet vaak (of eigenlijk nooit). Hierdoor zitten er wel miljoenen huisstofmijten in. Zelfs de aller schoonste matrassen zijn een thuishaven voor deze beestjes. Wil je dit aantal graag inperken, dan doe je er goed aan om een anti-allergie matras te kopen. In dit matras gedijen mijten minder goed, dus ze zullen er ook minder in voorkomen. Vind je dit een te grote uitgave? Dan bestaan er ook anti-allergene matrashoezen die je kunt gebruiken om een laag te creëren tussen jouw en de huisstofmijt.

3. Maak je bed niet op
Het staat erg rommelig en het gaat waarschijnlijk tegen al je principes in, maar je bed niet opmaken is beter voor je! Je matras kan hierdoor beter luchten en verdampt vocht dat je ’s nachts uitscheidt. Huisstofmijt drinkt geen water zoals wij, maar ze absorberen het uit de lucht. Ze zitten daarom graag op een licht vochtige plek, zoals je bed. Je kunt je dekbed dus beter opvouwen en aan je voeteneind leggen zodat je matras goed kan luchten.

Bekijk de andere belangrijke tips op de volgende pagina!

Reacties