11 x de briljantste schoonmaaktips die je MOET weten!

Een kind kan de was doen!

Voor de meeste mensen is schoonmaken niet het leukste klusje wat er is, maar het moet nu eenmaal gedaan worden. Om het schoonmaken wat makkelijker en vooral ook sneller te maken, hebben we hieronder 11 schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet.

Kende jij deze schoonmaaktips al?

1. Afwasmiddel versus vetvlekken
Heb jij veel vetvlekken in je kleding zitten? Veel mensen geven als tip om een schijfje citroen en wat gebruikt talkpoeder op de vlek te leggen om zo de vlek te verwijderen. Maar wist jij dat afwasmiddel nog veel beter werkt? En daarnaast is het een stuk makkelijker.

2. Vaatwastabletten als alleskunner
Normaal gesproken worden vaatwastabletten alleen voor de vaatwasser gebruikt. Wist je dat je deze tabletten ook kunt gebruiken om de frituurpan schoon te maken? Je kunt ze ook gebruiken om gele vlekken uit je kleding te verwijderen.

3. Gaspitten worden blinkend schoon
Het schoonboenen van je gaspitten kan een monnikenwerk zijn. Zorg er daarom voor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt en gebruik deze truc. Met een scheutje ammoniak, een diepvrieszakje en een glas water kom je al een heel eind!

4. Je badkuip schoonmaken met een stuk grapefruit
Is het hoog tijd dat je je badkuip eens goed onder handen neemt? Investeer dan niet in dure schoonmaakproducten, maar juist in een stuk grapefruit en wat zeezout.

5. Stralend witte was dankzij aspirine
Je witte kleding blijft nooit stralend wit, tenzij je een speciaal wasmiddel gebruikt. We hebben hier de oplossing voor je! Met behulp van aspirine kun je je doffe witte kleding weer stralend wit krijgen!

Bekijk de handigste tips op de volgende pagina!

Reacties