11 x de briljantste schoonmaaktips die je MOET weten!

6. Melk is goed voor elk… schoonmaakklusje
Heb je per ongeluk tomatensaus-, inkt- of chocoladesaus in je kleding gekregen? Geen paniek! Met wat melk haal je die vlekken zo uit je shirt.

7. Streepvrije spiegels dankzij gin
Het schoonmaken van spiegels kan best lastig zijn omdat je strepen zo goed op het oppervlak blijft zien. Je kunt deze struggle gelukkig erg makkelijk oplossen met behulp van een beetje gin.

8. Ontstop je doucheput
Soms kan het schoonmaken van je doucheput nog viezer zijn dan de wc onder handen nemen. Het is niet ideaal om meteen met chemische schoonmaakmiddelen aan de gang te gaan. Wist je dat je met kokend water, een plunjer, baking soda en azijn al een heel eind komt?

9. Ramen lappen met witte azijn
Wil je jouw ramen weer streepvrij en schoon krijgen? Doe dan een royale scheut witte azijn in een spuitfles en vul dit mengsel aan met water. Spuit dit op je ramen en neem het af met een microvezeldoek en je ramen zien er weer prachtig uit!

10. Zilver schoonmaken met ketchup
Je kunt zilver en brons het beste poetsen door gebruik te maken van ketchup. Door de PH-waarde in deze saus kan het makkelijk koolstof afbreken. Deze koolstof zorgt ervoor dat er vlekken ontstaan op het zilverwerk. Ketchup weekt deze stof los en zal het verwijderen.

11. Dweilen met koud water
Wist jij dat het effectiever is om je vloer met koud water te dweilen? Wanneer het water warm is, verdampt het sneller en op deze manier blijven zeepresten en het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen voor strepen en wanneer je koud water gebruikt, voorkom je dit.

Reacties