17 tekenen van Gluten allergie / intolerantie die je nooit moet negeren

Gluten is tegenwoordig een beetje een geladen woord geworden, maar de waarheid is dat het voor sommige mensen een heel reëel probleem is. Terwijl sommige mensen glutenintolerantie met coeliakie kunnen verwarren, gaan sommige problemen met gluten eigenlijk direct met de darm om. Er zijn enkele tekenen die trefzeker zijn – zoals braaksel, slopende pijn, diarree – sommige problemen kunnen ontstaan als iets meer subtiel en gemeenschappelijk.

Nu zijn we geen artsen, maar we hebben 17 tekenen gevonden die kunnen betekenen dat je gluten-intolerant bent.

1. Maagpijn

Als je maagpijn voelt na het eten van glutenrijke voedingsmiddelen, kan dit een belangrijk teken van glutenonverdraagzaamheid zijn. Verschillende gevoelens kunnen hiermee in verband worden gebracht, waaronder gas, opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie. Voor degenen die een intolerantie hebben, kan het de bekleding van de dunne darm beschadigen en een probleem veroorzaken bij het opnemen van mineralen, vitamines en energie uit het voedsel zelf. Buikpijn is naar verluidt het meest voorkomende symptoom van glutenintolerantie.

2. Opzwellen

Bijna iedereen heeft hier eerder last van gehad, dus we weten allemaal hoe verschrikkelijk het is. En mensen die gluten-intolerant zijn maken het nog vaker mee. Als je buik gezwollen of gevuld met gas is na het eten van gluten, kan het iets betekenen.

3. Diarree of obstipatie

Nogmaals, iets dat we allemaal minstens een keer in ons leven hebben meegemaakt. Maar als je het dagelijks ervaart, kan dit betekenen dat het tijd is om naar de dokter te gaan. Indien onbehandeld, kan het de darmwand beschadigen en leiden tot een slechte opname van voedingsstoffen, uitdroging en vermoeidheid.

4. Duizeligheid

Als je na het eten licht bent, desoriëntatie en een vreemd gevoel van buiten balans voelt, kan er een kans zijn dat gluten de boosdoeners zijn! Omdat dit een probleem is met de hersenen, kan het moeilijk zijn om verbinding te maken. Als je na het eten een van deze gevoelens opdoet, is het misschien tijd om eens naar je gluteninname te kijken!

5. Stemmingswisselingen

Als je lichaam zich ellendig voelt van het voedsel dat je eet, kan je stemming op dezelfde manier veranderen! Houd je gemoedstoestand in de gaten – als het voedsel dat je eet je verdrietig, geïrriteerd of depressief maakt, kan dit betekenen dat het tijd is om je dieet te veranderen. Gezond voedsel zoals fruit en groenten hebben bewezen je humeur te verbeteren.

Ga naar de volgende pagina om de andere symptomen te lezen…

Reacties