5 makkelijke manieren om fruitvliegjes te vangen

We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen. Als je geen fruitvliegjes in huis wilt hebben, is het belangrijk om je huis netjes te houden, de prullenbak regelmatig te legen en geen overrijp fruit in de fruitschaal te laten. Toch zie je ondanks al die moeite nog weleens fruitvliegjes. Je kunt met een stofzuiger achter die beestjes aanzitten, maar dat lijkt al snel net zo effectief als dweilen met de kraan open. De volgende tips kosten je bijna geen moeite en binnen no-time vang je die fruitvliegjes.

Appelazijn

Heb je een probleem? Appelazijn is de oplossing, althans, in een heleboel gevallen. Lees hier waar je appelazijn allemaal voor kunt gebruiken. Wist je dat je appelazijn ook kunt gebruiken om van fruitvliegjes af te komen? Vul een glas voor een derde met appelazijn en dek dit af met vershoudfolie. Houd de folie op z’n plek door het vast te maken met een elastiekje. Prik met een tandenstoker gaten in de folie en zet het glas op een plek waar je vaak fruitvliegjes ziet. Fruitvliegjes kunnen de geur van de appelazijn niet weerstaan en voor je het weet zitten er een heleboel vliegjes in je glas.

Azijn en afwasmiddel

Lijken jouw fruitvliegjes immuun voor appelazijn? Voeg dan drie druppels afwasmiddel toe aan de azijn en dek het niet af met vershoudfolie. Door de zeep kunnen de vliegjes niet op het water landen, waardoor ze zinken en verdrinken.

Papier en een stuk fruit

Doe een beetje fruit in een glas en rol een stuk papier in de vorm van een hoorn. Plaats het smalste gedeelte naar beneden in het glas. De fruitvliegjes zullen hierdoor het glas invliegen en ze kunnen er niet meer uitkomen.

Melk, suiker en peper

Doe 450 milliliter melk, 110 gram suiker en 50 gram peper in een sauspan en laat dit 10 minuten op een laag vuur staan. Laat het mengsel even afkoelen en schenk het daarna in een kom. Die fruitvliegjes zullen er als vliegen op de stront op af komen en snel verdrinken.

Rode wijn

Net als azijn, zijn fruitvliegjes dol op de geur van rode wijn. Laat simpelweg een klein laagje rode wijn in een fles zitten en voor je het weet zitten de fruitvliegjes in de fles. Door de smalle opening van de fles, lukt het de vliegjes niet om eruit te komen.

Reacties