WAARSCHUWING ! Deze drie merken afslankthee kunnen mogelijk hart-en herseninfarcten veroorzaken…

Drink je wel eens afvalthee? Kijk dan snel in je keukenkastje van welk merk dit is, want het schijnt namelijk zo te zijn dat drie merken afslankthee mogelijk hart-en herseninfarcten kunnen veroorzaken.

thee

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor afslankthee- en capsules van de merken Emtea, Irem Natural en Niva detox. Dacht je goed bezig te zijn met je voeding en afvalthee, blijkt het dat bovengenoemde merken zijn vermengd met medicijnen die mogelijk longproblemen en hart-en herseninfarcten kunnen veroorzaken. Dat is toch wel even schrikken!

Het geneesmiddel ‘sibutramine’ is aan de kruidenthee toegevoegd, wat al in 2010 van de Europese markt werd gehaald omdat de gebruikers klachten hadden zoals slapeloosheid een droge mond en duizeligheid.

Nu denk je vast: die klachten zijn niet zo heel specifiek. Maar bij de NWA is een er een melding binnengekomen over een jonge vrouw die afslankthee zou hebben gebruikt en daarna overleed aan acute hartproblemen. Mensen die deze thee hebben gebruikt, hebben ook aangegeven dat zij ernstige bijwerkingen kregen, zoals een verhoogde hartslag en een verhoogde bloeddruk.

De afslankthee wordt aangeboden via Facebook, op webshops en op Marktplaats. Let dus goed!

Bron: Nos

Reacties