Als je dit leest, gebruik je voortaan nooit meer wattenstaafjes om je oren mee schoon te maken!

Maak jij je oren altijd schoon mat wattenstaafjes?

Klinkt best oke! Het is namelijk makkelijk en heel effectief, want je komt overal bij en je oren krijgen zo een grondige reinigingsbeurt. Klinkt allemaal heel logisch en onschuldig, maar toch is dit helaas niet zo.

Met een wattenstaafje kan je namelijk meer kwaad dan goed doen. Je duwt daarmee  het oorsmeer steeds verder je oren in, waardoor ze kunnen beschadigen.Daarnaast krijg je een soort vicieuze cirkel. Oorsmeer wordt namelijk alleen aangemaakt in het eerste deel van je gehoorgang en het zit eigenlijk ook alleen maar op die plek in je oren. Wanneer je het je gehoorgang induwt zit er geen oorsmeer meer op de plek waar het hoort. Dit heeft als resultaat dat je alleen maar meer oorsmeer krijgt.

Dit haal je dan weer weg met een wattenstaafje, waardoor je oor juist meer oorsmeer aanmaakt. Dit wordt dan een soort patroon wat je alleen kan stoppen als je geen wattenstaafjes meer gebruikt. Het enige oorsmeer dat je weg hoeft te halen is dat wat aan het begin van je gehoorgang ziet zitten, meer eigenlijk niet. Heb je echt last van klachten door oorsmeer? Gebruik dan oordruppels of ga even langs de huisarts. Die kan bijvoorbeeld je oren uit laten spuiten.

Vaak last van dichtzittende oren? Lees hier hoe je daar iets aan kunt doen!

Reacties