Als jij DIT fruit eet geef jij jouw vetverbranding direct een enorme boost!

Afvallen is eigenlijk niet zo lastig als het lijkt. Je moet gewoon minder eten dan je verbrandt aan calorieën. Dus bewegen en gezond eten. Fruit is hier een geweldig hulpmiddel voor. Vol met vitamines en bevat weinig calorieën. Maar je voelt je alsnog snel vol door het hoge aantal vezel in fruit. Maar wist je dat sommige fruitsoorten het afvallen extra bevorderen? Dit komt namelijk door de flavonoïden die ze bevatten!

Antioxidanten
Van deze antioxidante stofjes in groentes en vooral fruit werd al langer gedacht dat ze een positief effect hebben op het gewicht. In deze publicatie in het toonaangevende medische tijdschrift The British Medical Journal wordt uiteengezet dat mensen die de afgelopen 20 jaar groenten en fruit met veel flavonoïden hebben gegeten, veel beter op gewicht zijn gebleven dan mensen die dat niet deden. Sommige mensen waren zelfs een beetje afgevallen, vermoedelijk ook dankzij de antioxidanten!

Blauw, rood of paars
Deze stof komt vooral voor in groentes en fruit met een blauwe, rode of paarse kleur, zoals aubergines, blauwe bessen en aardbeien. Slechts een enkele portie van deze vruchten per dag (80 gram) zou al effect hebben, aldus de wetenschappers. Dit is de top 5 van meest ‘vetverbrandend’ fruit:

Blauwe bessen
Bosbessen
Aardbeien
Blauwe druiven
Rode appels

Wij weten wel wat we voortaan in ons boodschappenmandje gooien!

Lees hier hoe jij fruit langer vers kunt houden!

Reacties