Wauw, dit is DE reden waarom je amandelen moet eten als je wilt afvallen!

Noten zijn hartstikke goed voor je, maar amandelen wel in het bijzonder. Deze nootjes zijn het ideale tussendoortje en zorgen onder andere voor een lage bloeddruk. Ook bevatten ze veel eiwitten en vezels waardoor je al snel een vol gevoel krijgt. Maar is er nog een andere reden waarom je dit lekkere nootje vaker wilt eten, ze helpen je namelijk om beter in die strakke broek of dat mooie jurkje te passen.

amandelen

Een nieuwe studie, gepubliceerd in the Journal of Nutrition, heeft een samenhang ontdekt tussen het dagelijks eten van amandelen en het verliezen van gewicht, en dan gaat het specifiek om buikvat. Onderzoekers volgden maar liefst 86 personen met overgewicht of obesitas die op dieet waren en dus streng op hun voeding aan het letten waren. Een gedeelte van de deelnemers aten per dag 35 gram geroosterde, licht gezouten amandelen en de andere groep at helemaal geen noten. De groep die dagelijks de amandelen namen verloren meer vet dan de groep die de noten niet aten.

Heel gek is het niet dat amandelen je helpen bij het verliezen van gewicht, want je krijgt er dus een vol en voldaan gevoel bij na het eten van de nootjes. Ze helpen je dus honger tegen te gaan en bevatten daarnaast ook gezonde vetten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je erbij sport en gevarieerd blijft eten.

Reacties