Appeltaart frietjes? Ja, appeltaart frietjes! Deze appel frietjes zijn gemakkelijk om te maken en smaken echt goddelijk!

Appeltaart doet het altijd goed maar wil je eens echt wat anders op tafel zetten dan moet je deze appeltaart frietjes eens proberen.

Je hebt ze echt in een handomdraai gemaakt maar ze zijn oh-zo-lekker. Een lekkere karamelsausje ernaast om ze in te dopen en je hebt echt een goddelijke snack. Lekker als er mensen op visite komen of gewoon voor tussendoor!

Je hebt nodig: 2 rollen Kant en klaar taartdeeg (Tante Fanny) o

f 2 rollen bladerdeeg, kant en klare appeltaartvulling (of zelf even 3 appels schillen en in stukjes snijden, 25 gram suiker + 1 theelepel kaneel door elkaar heen mixen ). Daarnaast heb je nog 1 ei, 1 theelepel kaneel, nog eens 25 gram suiker en 1/4e theelepel nootmuskaat nodig.

1. Doe de kant en klare appeltaartvulling ( of 3 geschilde appels, 25 gram suiker + 1 theelepel kaneel ) in de blender en zet de blender aan. De vulling moet zo dun zijn als op de foto.

2. Leg het taartdeeg of bladerdeeg op een bakpapier en smeer deze in met de appeltaartvulling. Daarna pak je een kommetje en sla je het ei kapot. Daarna voeg je 1 theelepel kaneel, nog eens 25 gram suiker en 1/4e theelepel nootmuskaat toe aan het kapot geslagen ei en mix je alles goed door elkaar. Dit wordt de topping.

Bekijk de volgende pagina om de rest van het recept te lezen! Ga jij deze frietjes ook proberen?

3. Leg nu een nieuwe laag taartdeeg of bladerdeeg over de net uitgesmeerde appeltaartvulling. Over deze laag smeer je het ei mix dat je net in het kommetje gemaakt hebt.

4. Over de ei mix sprenkel je nog een laagje suiker. Zet ze daarna in een voorverwarmde oven en bak ze 15 – 20 minuten op 180 graden Celsius.

5. Haal ze als ze krokant en bruin zijn uit de oven en serveer ze eventueel met een lekker karamel sausje.

Reacties