BAH… Bewaar jij ook vaak eten van de Chinees of toko? Dit moet je echt lezen!

Als je een bakje Chinees eten haalt, houd je vaak enorm veel over. Eigenlijk kan dit best fijn zijn, want dan heb je de volgende dag nog een lekkere maaltijd over. Maar is het wel een goed idee om de volgende dag ervan te eten of toch niet helemaal? Lees snel verder voor het antwoord!

chinees


Restjes opwarmen
Je kunt de restjes helaas niet klakkeloos opwarmen.. Het gerecht moet namelijk een temperatuur van 82 graden bereiken om het opnieuw te eten. Als dit niet het geval is krijg je heel erg veel bacteriën binnen. Dit betekent dat je het eten halverwege moet omroeren zodat hitte goed gelijk verdeeld wordt. Dit geldt niet voor gerechten met rijst. Het kan slecht zijn om rijst opnieuw op te warmen! Best schokkend hé!?

Bacteriën
In rijst kan bacillus cereus zitten, een bacterie waar je darmen heel erg van slag kunnen raken. Je darmen worden aangetast en zijn dagen van slag, met diarree en overgeven tot gevolg. Bewaar je toch je eten met rijst? Laat het eten dan direct afkoelen na het eten, zet het binnen een uur weer in de koelkast. Als je dit niet doet speel je volgens deskundigen een gevoelige gok met je darmen. Oei! Vergeet dit bericht niet even te delen met iedereen die hier iets aan kan hebben!

Reacties