BAH… Dit deel van de keuken vergeet iedereen vaak schoon te maken!

Als we lekker gekookt hebben, maken we het aanrecht altijd grondig schoon. Toch vergeten we vaak een deel van deze ruimte en dat is nou juist de broeiplaats van allemaal bacteriën. We hebben het over de de gootsteen. Het is een vochtige plek, waar we heel veel viezigheid doorheen spoelen. Hoe je deze schoonmaakt? Lees snel verder!

keuken

Je spoelt elke keer water met allemaal bacteriën door je afvoerputje. Denk aan etensresten van vlees en modder van groenten. Lisa Yakas is een Amerikaanse hygiëne-expert en volgens haar zouden we onze gootsteen minstens 1 keer per week een grondige poetsbeurt moeten geven.


De beste poetsbeurt geef je door alle etensresten te verwijderen uit je gootsteen en dan een sopje te maken van water en allesreiniger. Boen alles goed schoon en spoel het daarna goed na. Zo wordt je keuken helemaal schoon.

Heeft jouw afvoerputje nare geurtjes? Lees dan dit artikeltje

Reacties