BELANGRIJK: zo voorkom je een voedselvergiftiging met dit warme weer!

Met deze heerlijke temperaturen,zitten we het liefst elke dag buiten te barbecuen. Helaas heeft het zomerse weer ook nadelen. De kans op een voedselvergiftiging is namelijk veel groter wanneer het warm is.

Diarree, buikkrampen en overgeven is natuurlijk het laatste wat je wilt. Je kunt het best extra voorzichtig zijn met vlees, vis en producten met rauwe eieren zoals mayonaise in de zomer. Als je deze tips volgt, heb je er in ieder geval echt alles aan gedaan om een voedselvergiftiging te voorkomen.

1. Ontdooi vlees en vis niet op kamertemperatuur of in warm water
Dit kan je beter doen de koelkast. Geen tijd hiervoor? Dan kun je het vlees of de vis het best ontdooien in de magnetron.

2. Snijd vlees en groenten niet op dezelfde snijplank
Sla, tomaten en komkommer eet je rauw, dus als die in aanraking komen met bacteriƫn van rauw vlees heb je zo een voedselvergiftiging te pakken.

3. Laat de fles met mayonaise niet te lang buiten staan.
Dat geldt voor alle producten die gemaakt zijn van rauwe eieren. Met een heerlijke tiramisu moet je bijvoorbeeld ook oppassen. Laat het zo lang mogelijk in de koelkast staan en eet het daarna snel op.

4. Neem een koeltas mee
Zo kun je wat relaxter naar huis lopen met de boodschappen

5. Verhit vlees, vis en ei boven de 65 graden
Voedsel bederft heel snel bij temperaturen tussen de 7 en 65 graden. Zet je koelkast het liefs op 4 graden. Het verhitten van vlees en vis kun je het beste boven de 65 graden doen op de bbq of pan. Totdat het gaar is;)

Reacties