Ben je gestresst of chagrijnig? Met déze simpele truc vrolijk jij jezelf op in 60 seconden!

Iedereen is wel eens een beetje chagrijnig. Maar echt leuk is dit niet. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je er snel van af kunt komen. Oprah Winfrey, de talkshow-koningin, deelt haar twee manieren om snel van negatieve gedachten of een ochtendhumeur af te komen. Dit is veel makkelijker dan je denkt.

Chagrijnig

Dit trucje werkt perfect waneer je verdrietig, geïrriteerd of boos bent. Daarnaast zal het je humeur verbeteren waardoor je je snel weer beter zal voelen. Het kost je slechts één minuut. Dit klinkt perfect toch! Het enige wat je moet doen is je ogen sluiten en een minuut lang denken aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Hierbij kun je denken aan je geliefde, het zonnetje dat schijnt of zelfs aan een zitplaats in een overvolle bus. Het maakt niet uit hoe groot of klein de dingen zijn, waar je aan denkt is helemaal aan jou.
Open je ogen en je bent weer klaar!

Gestresst

Dit tweede trucje is erg geschikt als je wilt stoppen met malen. Het werkt perfect als je niet kunt slapen door gedachten die maar door je hoofd dwalen. Neem drie minuten de tijd voor deze stappen en je zult slapen als een roosje zodra je niet meer piekert. Ook bij dit trucje sluit je je ogen. Bedenk waar je je druk over maakt en beeld je nu een computerscherm in. Ga denkbeeldig met je muis naar het probleem en sleep dit probleem naar de prullenbak. Haal diep adem. Komt dit probleem toch weer in je gedachten? Sleep het dan opnieuw naar de prullenbak en blijf dit doen tot je beeldscherm leeg blijft.

Reacties