Ben jij chagrijnig als je honger hebt? Hier komt dat door!

‘Sorry voor wat ik zei toen ik honger had…’

Woede, verdriet en een laveloos gevoel; het komt allemaal voorbij als je honger hebt en je kunt daardoor fel uit de hoek komen. Toch bedoelen we het niet zo kwaad en willen we helemaal niet boos zijn. Hoe kan het dan toch dat we zo chagrijnig worden als we honger hebben? Daar is nu onderzoek naar gedaan!

We kunnen er helaas écht niets aan doen.

Hormonen

Als je honger hebt, wordt je bloedsuikerspiegel lager. Je lichaam reageert hierop door meer hormonen, zoals cortisol en adrenaline, aan te maken. Geen zorgen, dat is totaal niet schadelijk, maar mensen met deze hormonen in hun bloed kunnen wel een beetje bozer zijn dan anderen. Probeer als je je chagrijnigheid merkt vooral snel iets te eten, want hoe langer deze hormonen in je bloed zitten des te humeuriger je wordt.

Laten lijden

Nu vraag je je vast af hoe de onderzoekers dit in de praktijk getest hebben. Dat is een grappig verhaal… Voor de test lieten ze koppels een spelletje spelen. De verliezer moest een koptelefoon met een heel vervelend muziekje opzetten en de winnaar mocht beslissen hoe lang de verliezer naar het muziekje moest luisteren. Hongere mensen lieten de verliezer véél langer lijden. Probeer dus op gezette tijden te eten, zodat je het hongergevoel voor bent en je je omgeving met rust laat.

Reacties