Ben jij ook altijd zo dol op de rijst van de Chinees? Stop met bestellen en maak ‘m zelf!

Sommige regenachtige weekendjes zijn gewoon gemaakt om eten te bestellen. Binnen een halfuurtje heb je heerlijke Chinese rijst of bami op tafel, die je echt met geen mogelijkheid zelf kunt maken. Of toch wel? Wij hebben het recept voor jou.

Benodigdheden:
– 2 eieren
– 2 eetlepels olie
– 1 kopje rijst per persoon
– 1 fijngesneden ui
– 2 geperste teentjes knoflook
– 50 gram doperwtjes
– 50 gram fijngesneden wortel
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel sesamolie
– zout en peper

Gebruiksaanwijzing:
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Het beste kun je deze een avondje van tevoren in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.
2. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop dan de twee eieren heel lichtjes los en doe ze in een hete pan.
3. Bak de eieren twee minuten en draai ze dan om.
4. Bak ze vervolgens nog 30 seconden, haal de eieren uit de pan en snijd ze in stukjes.
5. Verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Bak 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
6. Maak de gekoelde rijst los met een vork en doe in de hete pan. Breng op smaak met sojasaus, sesamolie en zout en peper.
7. Bak als laatste de rijst 4 minuten en blijf omscheppen. Voeg de eieren toe en meng door elkaar.
8. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk. Laat je even weten hoe lekker het was?

Reacties