Beste nieuws van de dag: hierdoor word je eigenlijk helemaal niet dik van een raketje!

Op een heerlijk zonnige dag is er niks verfrissender dan een ouderwets raketje! Ze zijn goedkoop en overal te verkrijgen. Maar het voordeligste is misschien wel dat dit ijsje heel weinig calorieën bevat. Sterker nog: een raketje bevat zelfs minder calorieën dan een appel!

raketje

Helaas kunnen we nu niet alle appels ineens gaan vervangen door een raketje, want de ijsjes bevatten natuurlijk wel suiker. Toch wordt je hier volgens het NRC niet dik van. Hoe dit komt? ‘Vet bevat 9 kcal per gram, suikers en andere koolhydraten slechts 4 kcal per gram’, schrijft NRC. Een Cornetto is bijvoorbeeld veel slechter als je deze zomer een killerbody wilt.

Een raketje bestaat voor 17 procent uit suiker en verder alleen maar uit water. Eigenlijk zijn raketjes ook best klein. Het kleurrijke ijsje is bijna net zo hoog als een glas limonade, terwijl er maar 1/4 van een groot glas in zit. Nog een leuk feitje: de kleurstoffen uit een raketje komen uit groenten. Het kan eigenlijk niet beter… Wij weten wel voor welk ijsje wij gaan deze zomer!

Reacties