Bewaar jij eieren altijd in de koelkast of erbuiten? Dit is DE juiste manier!

Er is enorm veel verwarring over het bewaren van eieren. Houd je, je eieren nu langer goed binnen of buiten de koelkast?

In de supermarkt worden ze buiten de koeling bewaard, dus dan zou je eigenlijk wel denken dat dit goed is toch? Niets is minder waar… Als je, je eieren zo lang mogelijk goed wilt houden dan kan je ze toch het beste in de koelkast bewaren. Op die manier blijven de eieren langer vers en de de koude temperatuur remt de groei van bacteriën als salmonella.

Nu vraag je je vast af waarom ze dan wel in de supermarkt buiten de koeling staan? De reden hiervoor is dat eieren heel erg gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Als je ze vanaf de koeling in de supermarkt zou meenemen ontstaat er een groot temperatuurverschil, en dit kan zorgen voor condens in het ei.

Van warm naar koud is minder schadelijk dan van koud naar warm! De temperatuur vanaf het moment dat de kip het ei legt wordt totdat het in de winkel ligt zoveel mogelijk gelijk gehouden. Wat ook handig is om te weten: bewaar je eieren in de doos en leg ze niet los in een koelkastrekje. Hierdoor zorg je ervoor dat de eieren minder snel uitdrogen.

Bron: Margriet

Reacties