Bewaar jij jouw eieren in de koelkastdeur? Dit is DE reden waarom je dat voortaan niet meer moet doen!

Als jij eieren koop dan koop je ze meestal niet vanuit de koeling. Moeten ze dan thuis wel meteen in de koelkast? Of is het beter om ze juist buiten de koeling te bewaren? Wij hebben het verlossende antwoord! Je kunt ze het beste wel in de koelkast bewaren, maar de plek in de koelkast is belangrijker dan je zou denken..

Vaak doen mensen eieren in het rekje van de koelkastdeur, maar dit is de minst goede plek om een ei te bewaren.

Schermafbeelding-2017-11-15-om-10.17.30

Het zit namelijk zo..
Dat handige rekje is natuurlijk erg slim bedacht, maar niet voor eieren.. Wat is daar de reden van? Je doet de koelkast vaak open en dicht. Daardoor heeft een ei enorm veel warmte/temperatuur verschillen. Hierdoor gaan eieren sneller rotten en eieren zullen sneller barsten als je ze kookt. Best logisch eigenlijk.

Groei van bacteriën
Om je eieren voor langere tijd vers te houden kun je ze het beste in de eierdoos, achter in de koelkast bewaren. Dit zorgt ervoor dat ze op een stabiele temperatuur blijven en voorkomt dat ze uitdrogen. Bovendien helpt de koude temperatuur achter in de koelkast de groei van bacteriën tegen te gaan, wat betekent dat er minder kans bestaat op besmetting met de salmonella en campylobacterie. De ideale temperatuur in de koelkast voor je eieren is overigens 4 graden Celsius.

In dit artikel lees je hoe jij altijd kunt zien of jouw eieren nog goed zijn! 🙂

Reacties