Bijt jij vaak de huid rondom jouw nagel? Stop er direct mee want DIT kan gebeuren..

Ken jij iemand die maar niet kan stoppen met het bijten van de huid rond de nagels? Of misschien doe je het juist zelf wel? De een doet dit onbewust en de ander doet het juist bewust. Het is erin geslopen in hun kindertijd en je slaagt er dan niet in om zomaar te stoppen.

Tot onze spijt zijn er ook mensen die dit dwangmatig doen en er gewoon niet mee kunnen stoppen. Ze gaan er meestal mee door totdat het gaat bloeden. Het gedrag wordt vaak geassocieerd met angststoornissen en veroorzaakt echte zweren rond de nagels.

Het ziet er niet alleen slecht uit, maar het kan ook uitgroeien tot iets serieus namelijk dermatophagia. Wanneer dit het geval is kan dit lijden tot blijvende schade.

Wanneer je deze wonden te lang laat zitten en dat je er niks tegen doet kunnen er injecties ontstaan. In het aller slechtste geval kunnen je zenuwen aangetast worden.

Wij raden je echt aan om hier zo snel mogelijk mee te stoppen. Op het moment dat de schade blijvend is heb je een probleem want, er is helaas geen remedie voor dan te stoppen.

Je kunt bijna niet geloven dat zo’n onschuldige gewoonte zo schadelijk kan zijn. Je kunt dit maar voor zijn en iedereen informeren wat er kan gebeuren als je de huid rond om je nagels herhaaldelijk blijft bijten. Is het de oorzaak van een onderliggend probleem pak deze dan direct aan!

Reacties