Blijft er een vieze zweetlucht in je kleding hangen die er maar niet uitgaat? Zo wel!

Het is misschien niet het meest smakelijke onderwerp, maar iedereen heeft wel eens last gehad van een zweetlucht die je met geen mogelijkheid uit je kleding krijgt. Het maakt niet uit hoe vaak je dit wast, soms blijft die nare lucht er gewoon inzitten. Was je al van plan om je kleding weg te gooien? Dat hoeft gelukkig niet, want wij hebben wij een trucje voor jou. Lees snel verder!

wassen

Dettol
Maak een mix dat bestaat uit 100 milliliter Dettol en 200 milliliter water. Laat je stinkende kledingstuk hier ongeveer twee uurtjes in weken. Ook de gele zweetplekken in je kleding zullen eruit gaat. LET OP: doe dit alleen met donkere kleding, of test het op een oud t-shirt of dit niet gaat verkleuren.

dettol

Azijn
Laat je kledingstuk ’s nachts weken in azijn. Doe het nadat je dit een nachtje hebt laten weken de volgende ochtend in de wasmachine en na het wassen ruik je geen zweet meer! Als je geen tijd hebt om het de hele nacht te laten weken, kun je ook proberen om het een uurtje in azijn te laten weken. Dit helpt ook al!
azijn

Als je het kledingstuk heel snel aan moet doen en voor de bovenstaande tips geen tijd hebt, dan kun je proberen om een klein beetje azijn in het vakje voor het wasmiddel schenken. Heb jij nog andere tips? Laat het ons dan weten!


Reacties