DIT zijn onze 7 allerslechtste gewoontes tijdens het boodschappen doen!

Boodschappen doen we allemaal. En het grappige is dat we uiteindelijk allemaal op dezelfde manier boodschappen doen. En daar horen wat zonden bij die heel erg herkenbaar zijn.. Welke ken jij van jezelf?

1. Gierig
Drie voor de prijs van twee pak jij zeker mee. Ondertussen puilt de voorraadkast uit en ontbreekt het je aan kwalitatieve en verse producten. Biologisch vlees komt wel als je echt goed verdient en olijfolie van drie euro is toch ook prima? Wees vanaf nu een slimme vrek. Vaak zijn het luxewaren in de aanbieding; dingen die je niet per se nodig hebt. Denk aan frisdrank, snoep en snacks. Sla alleen die producten groot in die je dagelijks gebruikt (muesli of pindakaas). Investeer vervolgens in kwaliteit bij producten die het verschil maken zoals extra virgine olijfolie, kwalitatieve kaas en ‘mooi’ vlees. En als iets lekker is, heb je er vaak minder van nodig omdat het sneller verzadigt. Ka-ching.

2. Hoogmoedig
Jij neemt geen genoegen met middelmatigheid. Voor jou geen huismerk of granola in een groot grijs pak. Je begeeft je ook liever niet in een gewone supermarkt met dozen en tl-licht. Is deze ijdelheid herkenbaar voor je? Laat een spreekwoord je genezen: hoogmoed komt voor de val. Die mooie verpakking betaal je uiteindelijk zelf. Bovendien verdwijnt-ie net zo makkelijk in de papierbak als de minder shiny variant. Zie je ‘schoonheid is vergankelijk’.

3. Lustig
Wijkt bij jou alles voor genot? Die aardbeien glanzen zo verleidelijk – ook al is het buiten het seizoen. Chocola met gezouten karamel en kardemom moét je proberen – ook al kost een reep € 10,95 en heb je net een red velvet taartje op. ‘Geniet met mate’ is het voorspelbare antwoord op deze supermarktzonde. Eten met seizoenen mee betekent minder keuze maar is Groente en fruit in het seizoen komt vaker uit Nederland of omliggende landen. Het heeft een minder lange weg afgelegd naar jouw buurtsuper en is dus goedkoper en beter voor het milieu.

4. Nijdig
Ellebogenwerk bij het koelvak, struikelen over vakkenvullers en verdacht lege schappen. Alsof je nog niet chagrijnig genoeg bent. Grote kans dat je standaard op het verkeerde tijdstip inkopen doet. Na werk bijvoorbeeld. Lijkt handig, maar dan is de supermarkt een populaire plek. Moe van de werkdag trek je die drukte niet. Geef je die frustratie liever geen kans. De tabel van Google toont de drukste momenten in jouw winkel naast de voor de hand liggende pieken rond de lunch, het avondeten en in het weekend. En die vakkenvullers? De vulploeg werkt vaak op vaste tijden. Krijg daar zicht op bij jouw buurtgrutter en wees ze voor.

Bekijk de overige 3 op de volgende pagina!

Reacties