De gevolgen van 2 maal eieren per dag eten? Dit zijn bizar verrassende voordelen!

Allemaal eten we wel eens eieren, ze zijn lekker en goed te variëren in verschillende recepten. Maar het heeft daarnaast ook veel voordelen voor de gezondheid. Ik ken zoveel mensen die oud zijn geworden en dagelijks eieren aten. Wij hebben onderzocht wat de voordelen zijn van eieren eten en ze voor jou op een rijtje gezet:
ei-eten

Het houdt jou jonger

Uit vele onderzoeken blijkt dat het eten van vrije-uitloopeieren je jonger houdt. Hierin zitten veel caretonoïden die ervoor zorgen dat het verouderingsproces wordt vertraagd.

Hart- en vaatziekte

In een ei zit ongeveer 400 mg cholesterol. Een hoog cholesterolgehalte kan ervoor zorgen dat je hartaanvallen en hart- en vaatziekte krijgt. Maar in tegenstelling tot wat men gelooft, verhoogt het eten van eieren het cholesterolgehalte niet.

Goed voor de ogen

Het regelmatig eten van eieren zorgt ook voor verbetering van je zicht. Dit komt omdat een ei rijk is aan vitamine A, zeaxanthine en luteïne. Vitamine A speelt een belangrijke rol voor zicht in het licht en donker. Zeaxanthine en luteïne beschermen het ook tegen vrije radicalen.

Ook helpt het sterkere botten te krijgen

Het is over het algemeen bekend dat vitamine D en calcium een belangrijke rol spelen voor gezonde botten en tanden. Maar veel mensen weten niet dat hier veel vitamine D in zitten. Doordat er veel vitamine D in zitten kan je lichaam op een efficiente manier calcium absorberen.

Dus tegen vele verwachtingen in is het goed om elke dag eieren te eten. Eet jij veel eieren of ken jij mensen die veel eieren eten? Deel dan dit bericht met vrienden en familie!

Reacties