De kracht van citroen, zout en peper samen? Wat een probleem oplosser!

citroen-zout-peper

Citroen, zout en peper: alle drie wondermiddelen!
Afzonderlijk zijn het allemaal ingrediƫnten die niet zouden misstaan in de gemiddelde salade, maar citroen, zout en peper kun je nog voor veel meer zaken gebruiken dan alleen in de keuken. Gezamenlijk en afzonderlijk zijn het handige middelen bij allerhande kwaaltjes!

Als je dit hebt gelezen kijk je voortaan anders naar deze ogenschijnlijk simpele smaakmakers, de opties zijn eindeloos!

Traditionele geneeskunde
Citroensap wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt als zweetafdrijvend en urineafdrijvend middel, als gorgelmiddel, lotion en tonicum. Zout is onmisbaar voor het lichaam, net als water en zuurstof. Je lichaam heeft alleen wat aan zout als het opgenomen kan worden door je lichaam. Gewoon keukenzout is een chemische stof die slecht opgenomen wordt en daardoor het lichaam belast. Beter is het om hiervoor in de plaats Himalayazout te eten. Ook zwarte peper is lange tijd een traditioneel medicijn geweest. Niet gek dus dat deze combinatie de volgende kwalen kan bestrijden.

Keelpijn: Je kunt van je keelpijn afkomen door 1 eetlepel vers citroensap, een halve theelepel zwarte peper en een theelepel zout in een glas warm water te doen en hiermee te gorgelen.
Galstenen: De verharde afzettingen van spijsverteringssappen die zich in je galblaas bevinden worden ook wel galstenen genoemd. Deze galstenen kunnen heel erg veel pijn doen en kunnen je spijsvertering in de weg zitten. Doe 3 delen olijfolie samen met 1 deel van een citroen en 1 deel zwarte peper in een glas en drink dit op. De galstenen kunnen hierdoor verplaatsen.
Aften: Wanneer je weerstand niet op en top is, kan het heel goed voorkomen dat je last hebt van aften in je mond. Om dit te genezen kun je een eetlepel Himalayazout in een kopje warm water doen en dit door elkaar roeren. Wanneer je je mond drie keer per dag hiermee spoelt, zullen je aften gauw verdwijnen.
Gewichtsverlies: Wil je net even die kilo kwijt voordat de kerst begint? Dat kan met het volgende drankje: 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 2 eetlepels citroensap en een eetlepel honing in een glas water. Drink dit drankje iedere ochtend op lege maag en je zult zien dat je snel gewicht verliest!
Misselijkheid: Maagklachten kunnen verzacht worden met zwarte peper, terwijl de citroen de misselijkheid stopt. Meng daarom een eetlepel citroensap en een theelepel in een groot glas warm water en drink dit met kleine slokjes langzaam op.
Verkoudheid en griep: Citroen kan wonderen doen bij verkoudheid of een griepje. Doe het sap van een halve citroen en de schil in een grote mok met gekookt water. Laat tien minuten intrekken en verwijder de citroenschil uit de mok. Drink dit iedere dag totdat je je beter voelt.
Check ook de video voor een korte uitleg:

Reacties