De voordelen van Komkommer zijn beter dan alle zogenaamde ‘Superfoods’!

Iedereen weet dat komkommer veel voordelen heeft. Tegenwoordig kopen mensen veel ‘superfoods’, dit is een term voor hippe producten. Maar vaak heeft de eeuwenoude komkommer een stuk meer voordelen dan deze hippe producten.

De komkommer reinigt onder andere het maag- en darmkanaal. Ook is het een perfect product om het gezicht mee te reinigen. Als je dagelijks 10 minuutjes komkommer op je gezicht doet zullen jouw wallen heel erg snel afnemen. En wil je afvallen? Komkommer is een geweldig middel voor een afval dieet. Het is een crash dieet waarin je in een aantal dagen het lichaam reinigt en de kilo’s er vanaf vliegen!

Hoe werkt het?

Ontbijt
Begin de dag met een komkommersalade en 2 gekookte eieren. Kies bij voorkeur voor een magere yoghurt dressing. Zin in iets pittigs? Versnipper eens een Spaanse peper door je salade.

Tussendoortje
Neem rond 10:00 uur een handje ongezouten noten of een stuk fruit.

Lunch
Neem als lunch een sneetje geroosterd bruin brood met een komkommer salade. Voeg wat paprika, gesnipperde ui of andere groenten aan je komkommersalade toe. Besprenkel je salade met olijfolie.

Tussendoortje
Om voor wat afwisseling te zorgen in dit dieet, gaan we een komkommer shake maken. Doe 1 komkommer, een appel en een handje spinazie in de blender. Deze shake bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium en vitamine C, E en B. Een echt gezondheidsbommetje!

Diner
Wissel dagelijks af tussen verschillende groenten. Neem bij de groeten mager vlees als kipfilet of kalkoenfilet. Combineer nooit en aardappelen en groeten tegelijk. In de avonduren kan je nog wat extra fruit nemen.

Probeer dit 10 dagen vol te houden en de kilo’s zullen er vanaf vliegen!

Reacties