Deze 11 producten lijken in eerste instantie normaal.. Tot je hoort hoeveel suiker er in zit.

Soms denk je heel gezond te eten tot je goed leest wat er in een product zit.. Het diabetesfonds wil hier iets aan doen. Maar liefst 95 procent van de Nederlanders schat namelijk zijn eigen suikerinname te laag in.. Vaak denken we maar 10 suikerklontjes per dag te eten maar in werkelijkheid zijn dit er gemiddeld 30(!). Het grootste probleem zijn de producten die op het eerste oog er best gezond uit zien. Daarom hebben wij 11 producten op een rij gezet die veel meer suiker bevatten dan je zou verwachten. Bekijk de schokkende lijst hieronder.

1. EAT NATURAL? EAT SUGAR.
In een pak ‘Eat Natural ontbijtgranen: boekweit’ zitten dertig suikerklontjes.

2. THEE MET SUIKER
Theetje zonder suiker? Niet mogelijk met dit product. In een pak ‘Zonnatura 20 kruiden oplosthee’ zitten 46 suikerklontjes.

3. SUIKER BIJ AARDBEI
‘Yogho Yogho Aardbei’ had misschien beter ‘Yogho Yogho suiker’ kunnen heten: een pak bevat 32 suikerklontjes.

Ga naar de volgende pagina voor de andere verrassende producten.

4. KIP MET SUIKER
Wie denkt met ‘Chicken Tonight Milde Tandoori’ alleen kip door z’n eten te roeren, heeft het mis: een potje bevat 17 suikerklontjes.

5. MET MELK EN SUIKER
Ook een kant en klare (ijs)cappuccino van de supermarkt zit boordevol suikers: een ‘kopje koffie’ bevat al 5 suikerklontjes.

6. VANILLESUIKER
Gezond Yoghurtje? Kies dan maar niet voor deze variant. Een pak ‘Arla biologische vanilleyoghurt’ bevat 23 suikerklontjes.

7. ZOETE MAKREEL
Zelfs bij een (blikje) vis ontkom je niet aan de zoetigheid. ‘EvraFish Pikante makreel’ bevat 3 suikerklontjes per blik.

Bekijk de overige 4 producten op de volgende pagina, eet jij ze wel eens?

8. SUIKER OP BROOD
Kies je meestal voor zoet of hartig? Met deze ‘Heinz Sandwich Spread Naturel’ vooral voor zoet: een pot bevat 16 suikerklontjes.

9. PINDASUIKER
Dan maar voor de pindakaas gaan? Ook niet in alle gevallen even handig: ‘Skippy Creamy pindakaas’ bevat bijvoorbeeld 9,5 suikerklontjes per pot.

10. BALSAMICOLA
Ook met dressing ontkom je er niet aan: ‘Remia Salata Balsamicodressing’ bevat 10 klontjes suiker per fles.

11. SUIKERONTBIJT
En zelfs met een ‘gezonde’ muesli als ontbijt ben je niet veilig: een pak ‘Molina Crunchy Muesli’ bevat 50 suikerklontjes.

Een aantal van deze producten had ik echt niet verwacht.. Tag jouw vrienden en familie die dit moeten weten!

Reacties