Deze 7 toepassingen van baking soda maken jou leven zoveel makkelijker!

Je kunt baking soda op enorm veel verschillende manieren gebruiken. Vaak gebruiken mensen het om deeg te laten rijzen maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om mee te reinigen. Maar er zijn veel geweldige dingen die je kunt doen met baking soda die bijna niemand kent. Wij hebben de 7 handigste tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Het verzorgen van de voeten

Mix 3 eetlepels bak soda met 2 liter water en laat je voeten hierin weken. Het zal je huid zuiveren en zacht maken, heerlijk!

Unknown

2. Zeg maar gedag tegen zweet

Je kunt met baking soda een heerlijke eigen deodorant maken. Het ruikt heerlijk fris en het houdt je oksel droger dan ooit.

3. Werkt goed tegen hoofdpijn en wanneer je last heb van je buik

Drink een glaasje koud water met 2 eetlepels baking soda en jouw hoofd en buikproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

4. De redding als jij bent gestoken door een bij of wesp.

Het bicarbonaat neutraliseert het effect van het gif.

5. Laat splinters verdwijnen.

Heb je een splinter in jouw vel? Au! Meng dan een half glas bakingsoda met een half glas water en breng dit aan op het gebied waar de splinters zitten.

6. Het is goed voor je haar

Voeg wat bak soda bij je favoriete shampoo om je haren grondig te reinigen. De kwaliteit van je haar zal toenemen.

7. Het helpt tegen een verbrande huid

Om de pijn van je verbrande huid te verminderen, moet je 4 eetlepels bak soda mengen met wat warm water. Breng deze pasta aan op je huid. Het herstelproces zal hierdoor versnellen en de pijn wordt verzacht, handig toch?

Reacties