Deze 8 etenswaren blijven na de houdbaarheidsdatum goed en zullen dus nooit bederven

Is het weer tijd om je keukenkastje of voorraadkast op te ruimen? Tijdens het opruimen kom je vaak etenswaren tegen waarvan je niet zeker weet of deze nog goed zijn. Geeft de houdbaarheidsdatum van deze acht etenswaren aan dat deze allang over datum zijn? Dan hoef je deze zeker niet weg te gooien, want deze etenswaren blijven gewoon goed.

Deze acht etenswaren hoef je niet weg te gooien als deze overdatum zijn.

Honing
Honing is een heerlijk zoet natuurproduct. Echter kan honing na verloop van tijd van kleur veranderen of kristalliseren. Ondanks dit kun je honing gewoon nog blijven eten. Vind je de honing minder lekker als het is gaan kristalliseren? Zet dan de pot eerst in een laag warm water, zodat de honing weer vloeibaar wordt.

Rijst
Rijst is zo’n product dat voor lange tijd in de voorraadkast kan blijven staan. Zie je voor gebruik dat de houdbaarheidsdatum al maanden is verstreken? Geen zorgen, want rijst kan namelijk niet bederven en is nog prima te eten. Bewaar je de rijst op een droge, koele plek zoals in de voorraadkast? Dan blijft rijst zelfs nog wel tien jaar of langer goed. Hetzelfde geldt voor gedroogde noodles of pasta.

Groenten in blik
Naast rijst, pasta en noodles hebben we vaak ook de voorraadkast vol staan met potjes en groenten in blik. Mits de potjes ongeopend zijn, kun je deze gemakkelijk nog wat jaren na de houdbaarheidsdatum bewaren en consumeren. Zonde om dit allemaal weg te gooien, toch?

Azijn
Heb je een fles azijn in je keukenkastje staan, maar gebruik je deze maar af en toe voor bijvoorbeeld een saladedressing? Dan bestaat er een grote kans dat je al snel over de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat aangegeven heen zit. Maak je geen zorgen, want azijn gaat namelijk een leven lang mee. Zo zijn er ook nog veel meer andere handige tips waar je azijn voor kunt gebruiken in de keuken.

Nieuwsgierig welke andere vier etenswaren je nog lang na de houdbaarheidsdatum kan bewaren? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Reacties