Deze heeeerlijke bananentaart met romige crème is klaar binnen een paar stappen!

Als ik denk aan bananentaart dan loopt het wat mij al in de mond.. Appeltaart eten we heel vaak, maar deze combinatie komt niet heel vaak voor. En dat is onterecht, want het recept dat ik nu ben tegengekomen is bizar lekker en ook nog eens makkelijk te maken.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke gerecht?
Eerst de bodem:
-130 gram bloem
-1/2 theelepel zout
-6 eetlepels koude boter
-4 eetlepels ijskoud water

Voor de vulling:
1 zakje kloppudding banaan
400 ml melk
1 zakje Klop Klop beter genoemd als slagschuim
80 ml melk
3 bananen

Hoe maak je het precies?
Je begint met de bodem. Je mixt even bloem met zout in een kom. Daarna doe je er wat boter bij en prak je het door elkaar met een vork, zorg dat het gemengd wordt tot het kruimel formaat heeft. Daarna voeg je er wat water aan toe en meng je het geheel door elkaar. Zorg dat het een glad mengel is geworden. Rol dit tot een bal en bestrooi het met bloem. Rol het deeg daarna goed uit met een deegroller en plaats het in de taartvorm. Druk het zachtjes aan en de bodem is klaar!

Daarna verwarm je de oven voor op 200 graden en bak je de bodem voor ongeveer 12 minuten en laat hem goed afkoelen. Snijd 2 bananen in kleine plakjes en verdeel deze over de bodem. Giet 400 ml melk in een kom en mix dat even goed door elkaar met kloppudding. Maak de klop klop met 80 ml melk en kijk op de verpakking hoe het stap voor stap werkt. Voeg daarna 2/3 van de klop klop toe aan de pudding en meng dit even goed door elkaar. Verdeel dit mooi over de bodem en plaats de taart een uur in de koelkast.
Vervolgens verdeel je de overgebleven klop klop over de taart heen en maak het lekker af met de overige plakjes banaan.

Iedereen zal hier echt gek op zijn, wat een top recept is dit!
Ga jij het ook maken? Deel het dan met alle taart liefhebbers op Facebook!

Reacties