DEZE heerlijke frisse ananascake kun je maken met slechts 3(!) ingrediënten!

Je hebt nog nooit zo’n luchtige taart geproefd!
Nu de warmere dagen in aantocht zijn snakken we naar lichte en luchtige baksels die niet te zwaar op te maag liggen. Natuurlijk wil je ook genieten van de zon en dus niet al te lang in de keuken staan. Deze ananascake met maar drie ingrediënten is dan perfect!

Wat heb je nodig voor deze lekkernij?
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
450 gram ananasstukjes

Lees op de volgende pagina hoe je dit maakt (inclusief video)!

Hoe maak je deze lekkernij?
Verhit de oven voor op 180 graden.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Heb je geen zelfrijzend bakmeel, gebruik dan 250 gram gewone bloem en voeg een eetlepel bakpoeder toe.
Voeg aan het zelfrijzend bakmeel 100 gram en 450 gram ananasstukjes toe. Doe ook het sap dat uit het blikje komt erin.
Meng alles goed door elkaar tot er een consistent deeg ontstaat. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en doe het deeg hierin.
Doe de taartvorm 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Lekker met een dot slagroom!

Reacties