Deze lekkere kruidenthee laat jou opwarmen tijdens de vrieskou!

Iets wat we veel drinken gedurende deze koude winterdagen is thee. Je lichaamstemperatuur stijgt erdoor en je voelt je gelijk al een stuk opknappen. Maar wist je dat bepaalde kruiden, die ook in een theesoort verwerkt zijn, je nóg sneller kunnen helpen om met deze kou weer op te warmen?

Grote kans dat je deze specerij gewoon al in het keukenkastje hebt staan.

Kruidenthee

Het soort kruiden en de thee waar we het over hebben? Kaneel! Deze specerij zorgt er namelijk voor dat de lichaamstemperatuur stijgt. Kaneel stimuleert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je van top tot teen een betere doorbloeding hebt. Je lichaam warmt zich als het ware van binnenuit op. Daarnaast heeft het een antivirale en antibacteriële werking die je beschermt tegen virussen en verkoudheid. Tenslotte stimuleert het ook nog eens de spijsvertering, wat ook weer helpt bij het opwarmen van ons lichaam. Een en al voordelen lijkt ons, toch?

Kruidenkastje

Om nog even verder het keukenkastje door te spitten: ook kruiden als zwarte peper, kardemom en cayennepeper zijn een uitkomst bij het koude en gure weer van de afgelopen dagen. Kardemom en cayennepeper helpen voornamelijk om de luchtwegen vrij te maken en zwarte peper heeft een antibacteriële werking. Heb je daarnaast ook nog kurkuma, gember, kruidnagel, steranijs, nootmuskaat en cacao in het keukenkastje staan? Dan ben je helemaal gered, want deze kruiden hebben dezelfde werking en eigenschappen als kaneel. Probeer daarom ook eens een chai tea; deze bevat al de helft van alle bovenstaande kruiden.

Reacties