DEZE supermarkt gaat definitief stoppen met de verkoop van sigaretten!

Zoals je misschien wel weet is er al sinds een lange tijd discussie over de verkoop van sigaretten in de supermarkten. Een jaar gelden werd er bekend gemaakt dat binnen vijf jaar bij elke supermarkt de tabakswaar uit het zicht moet. Veel supermarkten hebben daarom glazen deuren achter de servicebalie gezet waar men sigaretten kan kopen.

De Lidl gaat nog een stapje verder hierin. Zij stoppen namelijk definitief met de verkoop van sigaretten.

Naar verwachting zal er in 2022 in geen één Lidl-vestiging sigaretten te koop zijn. Zij gaan dit langzaam afbouwen. De reden dat Lidl gaat stoppen met de verkoop heeft o.a. te maken dat de verkoop van tabak niet meer rendabel is. Dit is te zien aan de verkoopcijfers van het tabak dat de afgelopen jaren sterk is teruggedrongen.

Daarnaast nemen ze ook maatregelen om de verkoop van tabakswaar te ontmoedigen. Een woordvoerder van Lidl Nederland zegt hierover het volgende: “De trend in Nederland gaat duidelijk richting rookvrij. Dat merken wij ook aan de kassa. Deze ontwikkeling willen wij niet tegengaan. Daarom is het voor ons een logische stap om de verkoop van sigaretten nu al gefaseerd af te bouwen.”

Reacties