Deze zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg moet je gewoon een keer proberen!

Zalm in bladerdeeg ziet er vaak uit als een culinair hoogstandje, echter is dit traditionele gerecht vrij eenvoudig te bereiden.

Ben jij in het bezit van een Airfryer en in zalm toch wel een van je favorieten? Dan kan ik je aanraden om dit gerecht eens uit te proberen. Wij leggen in dit artikel stap voor stap aan je uit hoe je deze eenvoudige zalm in bladerdeeg speciaal voor in de Airfryer maakt.

Ingrediënten voor 2 personen:

– half pak bladerdeeg, circa 5 plakken
– 1 theelepel dille
– zout en peper
– 2 zalmfilets
– 2 theelepel peterselie
– bieslook roomkaas
– 1 ei

Bak accessoire: bakplaat, bakblik of bakpapier

Bereiding:

– Maak van circa 3 plakjes bladerdeeg en maak hiervan de bodem. Heb je geen bak accessoires voor de Airfryer, bekleed dan het mandje met bakpapier.
– Prik met een vork op een aantal plekken gaatjes in de bodem.
– Verdeel de zalm over de bodem en breng de zalm op smaak met de dille, peterselie en peper en zout of andere favoriete viskruiden.
– Smeer de andere plakken bladerdeeg ruim in met roomkaas en dek hiermee het geheel af.
– Maak met een mes inkepingen in het bladerdeeg en smeer de bovenkant in met een geklutst ei
– Bak het gerecht in een voorverwarmde Airfryer op 165 graden voor circa 30 minuten

Reacties