Deze ziekenhuizen maken een drastische keuze over voeding. Goede actie of niet?

Vorige week startte foodwatch een e-mail actie tegen de verkoop van energiedranken in ziekenhuizen. De stichting vond het erg belangrijk dat hier iets aan gedaan werd omdat ze van mening zijn dat energiedranken gewoon niet thuis horen in een ziekenhuis. Energiedrankjes zijn veel in het nieuws de laatste tijd. Steeds meer (vooral jongeren) komen ziekenhuizen binnen met slaapproblemen, hartritmestoornissen en nierfalen. Tijd om hier iets aan te doen dus, of vind jij dat mensen een eigen keuze moeten houden?

Veel ziekenhuizen zagen in dat er iets aan gedaan moest worden en dus deden veel ziekenhuizen de energiedrankjes de deur uit. Lees hieronder de krantenkoppen. Binnen een week heeft foodwatch dus al veel voor elkaar gekregen.

Sommige ziekenhuizen willen deze ongezonde dranken gewoon blijven verkopen en wringen zich hiervoor in allerlei bochten om het te verdedigen, zoals het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem:

“We zijn absoluut geen voorstander van energiedranken (of van andere ongezonde voeding); we vinden alleen wel dat mensen hun eigen keuzes moeten kunnen maken.”

Wat vinden jullie van deze discussie en acties?

Reacties