Word je nou echt dikker als je na 8 uur ’s avonds iets eet?

Je hebt het vast heel vaak in je omgeving gehoord: ‘niets meer iets eten na 8 uur hoor, anders word je dik ervan’ Klopt dit nou eigenlijk wel of is het gewoon een fabeltje en kunnen we dat broodje net zo goed om 8 uur eten in plaats van om 7 uur? Wij van ViralFood hebben het antwoord voor jou.

In 2005 werd er een onderzoek gepubliceerd in het Journal Obesity Research waarin geen verband werd gevonden tussen eten in de avonduren en extra gewicht. Als je ’s avonds gaat snacken is er dus niks aan de hand. Drie jaar later werd er weer een onderzoek gedaan. Hierbij werd aangetoond dat mensen die vaak tussen 23 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends aten, meer calorieën per dag namen en daarmee met de tijd dus waren aangekomen. Mensen die vaak’s nachts eten, zijn geneigd om veel meer te nuttigen dan anderen.

Recentelijk is er een onderzoek gedaan onder mensen die normaal 1/3 van caloriebehoefte tussen 18.00 uur en middernacht consumeren. Zij mochten tussen 19 uur in de avond en 9 in de ochtend niets meer eten. Het resultaat: ze vielen af én sliepen beter.

Maar wat is nou de conclusie?
Hoe laat je iets eet, maakt niets uit. Het gaat erom hoeveel calorieën je binnen één hele dag eet. Als dat meer dan je caloriebehoefte is, dan kom je aan. Als je niet veel gegeten hebt op een dag, en in de avond nog honger hebt, hoef je dus geen zorgen te maken dat je de volgende ochtend een kilootje zwaarder bent.

Bron: Woman’s Health

Reacties