Dineren als koningin Elizabeth: zo ziet haar dagmenu eruit

Afternoon tea

In het Verenigd Koninkrijk staat een afternoon tea hoog in het vaandel. In 1840 kwam Anna Russell, de hertogin van Bedford, met de afternoon tea op de proppen. Ze was een van de beste vriendinnen van Elizabeths over-over-overgrootmoeder, koningin Victoria), de afternoon tea werd snel een geliefde maaltijd bij de hogere sociale klassen. De afternoon tea is nu iets wat wordt genuttigd door iedereen, maar vaak tijdens speciale gelegenheden. De koningin geniet er echter nog elke dag van. De afternoon tea van koningin Elizabeth bestaat uit verschillende, kleine soorten gebakjes als sponscake met honing en slagroom, gembercake, chocoladecake en kleine sandwiches zonder korst waar mayonaise, komkommer, gerookte zalm, mayonaise of ham en mosterd tussen zitten. Ook bestaat de afternoon tea uit kleine jam sandwiches. Uiteraard wordt dit geserveerd met thee.

Diner

Lunches en diners zijn vaak een bijzondere aangelegenheid als koningin Elizabeth gasten heeft, maar als zij en prins Philip met z’n tweeën zijn houden ze het graag simpel. Het stel doet vaak comfortabele kleding aan en geniet van een ontspannen diner. Ze eten graag vlees als lam, rosbief, schapenvlees of eten een stukje vis als zalm. Daarbij eten ze altijd groenten en sluiten ze af met een Martini. Het stel sluit tevens af met een toetje. Vaak bestaat het uit aardbeien of perziken.

Snack

Net als vele anderen houdt ook koningin Elizabeth van een beetje snoepen. Ze geniet met name van chocolade. Voor chocolademousse en sponscake met chocolade ganache is de royal altijd wel te porren. Daarnaast lust ze graag een stukje chocolade dat gemaakt is van 60 procent cacao of meer. Ze is geen groot fan van witte of melkchocolade.

Reacties