Dit alcoholische drankje bevat nog minder suikers dan een broccoli

Een radlerbiertje drinken op het terras of met vriendinnen nog even aan een wijntje nippen terwijl je de laatste zonnestraaltjes van de dag opvangt. In de zomer drink je toch wel snel even een alcoholisch drankje met vrienden. Erg goed zijn al die suikers helaas niet. Of valt dat toch wel mee?

Zit schuldvrij van een drankje genieten er dan toch in?

Calorieën
We weten allemaal wel dat een hamburger of een zak chips niet bepaald gezond zijn, maar wanneer het op een drankje aankomt lijken we dat soms te vergeten. Toch is een biertje of een wijntje best rijk aan calorieën. Wil je graag een beetje opletten met wat je eet en drinkt? Dan zou je eens voor deze rosé moeten gaan.

Rosé
Er bestaat nu een rosé waar vrijwel geen suiker in zit. Women’s Health meldt dat het gaat om de ‘Sainsbury’s Taste the Difference Bordeaux Rosé’. Dit drankje bevat nog minder suiker dan een broccoli. Even ter vergelijking: per 100 gram broccoli krijg je 1,7 gram suiker binnen. Een liter van de magische rosé bevat echter maar 0,2 gram suiker per liter.

Suikers
Natuurlijk klinkt bovenstaande wel heel erg mooi, maar er is natuurlijk ‘een maar’. De natuurlijke suiker in de broccoli is namelijk veel minder slecht voor je dan de kunstmatige suikers uit de rosé. Daarnaast is alcohol natuurlijk helemaal niet goed voor je en een portie groente wel.

Reacties