Dit gebeurt er in je lichaam als je regelmatig eieren eet – Wist jij dit?

Eieren zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog is heel voedzaam. Ze vatten super veel ijzer en antioxidanten. De voordelen van eieren zijn dat je ze op tallozen verschillende manieren kunt bereiden.

Je hebt verschillende onderdelen bij eieren. De dooier bevat omega-3 en omega-6, die wij via consumptie binnen moeten krijgen. Het eiwit bevat de meeste eiwitten, die goed zijn voor onze spieren. Dus als je af en toe een eitje eet krijg je deze voedingsstoffen regelmatig in je lichaam.

Dit is een lijst van 6 nuttige processen die in je lichaam op gang komen als je regelmatig eieren eet:

1. Het immuunsysteem wordt versterkt

Wanneer je een of meer eiren per dag eet zal het je immuunsysteem stimuleren. Eieren bevatten namelijk ook vitamine A, D en vitamine E, schrijft het Voedingscentrum.

2. Vermindert stress en verlicht angst

Enkele onderzoekers zeggen dat de de consumptie van eieren de neurotransmitter serotonine aanmaken. Dit kan je helpen te ontspannen en maakt ons gelukkiger Dit helpt om te ontspannen en maakt ons gelukkiger.

3. Reguleert onze cholesterolgehalte

Eieren bevatten ongeveer 200 mg cholesterol, waarvan grotendeels goed cholesterol HDL, terwijl slechts een kleine hoeveelheid “slecht” LDL cholesterol is.

4. Sterke tanden en botten

Zoals we al eerder zeiden: eieren bevatten veel vitamine D. Er wordt gesproken dat eieren de tweede beste bron is voor vitamine D naast de zon.

5. Verbetert de cognitieve functies

Eieren bevatten choline, een belangrijke stof om zenuwsignalen goed te laten verlopen.

6. Het verzorgen van de huid

Vitamine B2 en B12 zijn goed voor onze huid.

Reacties