Dit gebeurt er met je als je een ijsblokje precies op DIT punt legt!

Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit trucje zal goed zijn voor een gezonder, energieker en vrolijker leven. Hoe dit kan? Aan de basis van je nek ligt het ‘Feng Fu’ punt. Dit is een drukpunt dat zich net onder aan je schedel bevindt, eigenlijk waar je hals begint. Nog steeds geen idee? Kijk maar naar de afbeelding hieronder.

drukp

Met deze 4 stappen kom je erachter hoe dit in z’n werk gaat.

1. Ga op je buik liggen.

2. Leg een ijsklontje op het ‘Feng Fu’ punt.

3. Laat het ijsklontje 20-30 minuten op deze plek liggen. Als deze meteen helemaal smelt, zorg er dan voor dat je een ander ijsklontje bij de hand hebt.

4. Blijf gewoon stil liggen. Als je weinig geduld hebt, kan je proberen om het ijsblokje vast te klemmen met een sjaaltje.

ijsbl

Door het stimuleren van dit punt op deze manier krijgen je gezondheid een enorme boost, aldus acupuncturisten. Dit trucje helpt bijvoorbeeld onder andere bij het stimuleren van je spijsvertering, de kwaliteit van je slaap en bij het verlichten van hoofdpijn.

Je kunt het beste dit trucje in de ochtend op een lege maag uitvoeren én ’s avonds voordat je naar bed gaat. Herhaal dit met pauzes van twee tot drie dagen. Ga jij het ook proberen? Laat het ons weten!

Bron: Cosmopolitan

Reacties