Dít gebeurt er met je lichaam wanneer je elke dag een handje vijgen eet

Als we ergens van houden is het wel van minimale inspanning voor een maximaal resultaat. Wil je dit bewerkstelligen in je voeding? Eet dan iedere dag een aantal vijgen. Deze zoete vrucht levert je namelijk heel wat voordelen op.

Wij kopen ze vandaag nog!

Smaak
Vijgen zijn heerlijk zoet, ze zien er zo mooi uit dat je alleen maar naar je bord hoeft te kijken om even het idee te krijgen dat je je op een tropisch eiland bevindt én ze zijn gezond. Waar de vrucht wel niet goed voor is, zal je wellicht verbazen. Wij maakten daarom een overzichtje van de gezondheidsvoordelen van de vijg.

Het bevordert gewichtsverlies
Vijgen zijn rijk aan vezels en ze bevatten relatief gezien niet veel calorieën. Deze combinatie blijkt bevorderend te zijn voor mensen die wat willen afvallen.

Bloeddruk verlagen
Wie kampt met een te hoge bloeddruk, zou eens wat vaker vijgen moeten snoepen. De vrucht bevat veel kalium en dit mineraal helpt om de bloeddruk te verlagen.

Voorkomt aderverkalking
Niet alleen is de vijg rijk aan kalium, zoals hierboven genoemd, maar het bevat ook hoge niveaus van potfenol antioxidanten. Uit onderzoeken is gebleken dat deze antioxidanten helpen om aderverkalking te voorkomen.

Voortplanting
Klinische onderzoeken hebben uitgewezen dat vijgen kunnen helpen met het zwanger worden. Het blijkt namelijk dat de beweeglijkheid van sperma wordt gestimuleerd door verscheidene stoffen in vijgen waaronder aminozuren, magnesium en calcium.

Beschermen tegen borstkanker
De vijg steekt met kop en schouder boven veel andere fruitsoorten uit wanneer het aankomt op vezels. Vijgen zijn ontzettend vezelrijk en hierdoor zou het borstkanker tegengaan bij vrouwen in de menopauze. Uit onderzoek onder meer dan 50.000 vrouwen bleek dat vrouwen die vezelrijk fruit aten 34 procent minder kans hadden op borstkanker. Aanvullende onderzoeken toonden op hun beurt weer aan dat vijgen ook een remmende werking hebben op bepaalde kankercellen.

Goed voor de botten
Eet 10 gedroogde vijgen en je krijgt 220 tot 270 milligram calcium binnen. Dit is 20 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium. Hierdoor zouden je botten het calcium beter vast kunnen houden waardoor het risico op botziekten vermindert.

Bloedarmoede
Bloedarmoede is iets wat best veel voorkomt. Heb je hier last van? Eet dan wat vaker vijgen. Bij bloedarmoede is er een tekort aan gezonde rode bloedcellen. Vijgen zijn rijk aan koper en ijzer, twee mineralen die je lichaam nodig heeft om rode bloedcellen aan te maken.

Reacties