Dit goedkope IKEA-tafeltje zou in de toekomst duizenden euro’s waard kunnen zijn

Heb jij dit iconische meubelstuk in huis?

Wereldwijd wordt de populaire winkelketen IKEA veelbezocht, want deze keten verkoopt niet alleen hippe meubelen volgens de laatste trends, maar ze zijn ook nog eens hartstikke goedkoop. De producten zijn leuk en dat voor maar weinig geld.

LÖVBACKEN

Dit IKEA-tafeltje kost niet veel, maar experts zeggen dat het product in de toekomst nog wel eens heel veel waard zou kunnen zijn. Het LÖVBACKEN tafeltje (voorheen LÖVET) mag dan wel het uiterlijk hebben van een simpel bijzettafeltje, maar niets is minder waar. Het driepotige tafeltje werd voor het eerst op de markt gebracht in 1950 en is nu onderdeel van de limited edition-collectie GRATULERA, waarin klassiekers en favorieten – waaronder de KLIPPAN bank en het LÖVBACKEN tafeltje – van de afgelopen decennia worden gelanceerd.

Volgens de Zweedse veilingsite Barnebys zou het tafeltje, dat 70 euro kost, in 2030 voor 1755 tot 3159 euro kunnen worden verkocht. In 2040 zou het tafeltje zelfs tussen de 6000 en 8000 euro kunnen opbrengen. Het ontwerp van het tafeltje is van de hand van succesvol Zweeds designer Gillis Lundgren en wordt nu al een verzamel-item genoemd. Waarom het tafeltje zo ontzettend populair en potentieel veel waar is? De LÖVBACKEN is een iconisch stuk: het was één van de eerste flatpack producten van de IKEA.

Iconische ontwerpen

Het tafeltje is niet het enige product dat in de toekomst mogelijk veel waar is: “In de afgelopen tijd hebben we een selectie gemaakt van de meest iconische ontwerpen van Ikea. Gewilde verzamelproducten worden in veilinghuizen van onder de hele werd aangeboden, met prijzen die tot wel tien keer hoger liggen dan hun lanceringsprijs. Dit laat Jared Sager, hoofd van collecties bij IKEA weten. Dit geldt ook voor de RÅANE stoel (voorheen JÄRPEN); ook deze stoel wordt in de herfst opnieuw gelanceerd waarna de vraag naar het object is gestegen. Heb jij één van deze stukken in huis? Bewaar ze dan goed!

Reacties