Dit is de aller gezondste manier om zoete aardappels klaar te maken!

Zoete aardappels zijn heerlijk, maar wist je dat het, in tegenstelling tot een gewone aardappel, een groente is? Eet jij ze ook vaak? Wij waren benieuwd hoe je ze op een manier klaarmaakt zodat dat je van alle gezonde voordelen kan genieten. Het antwoord vonden we op Elle eten.

Sweet potato

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico, waar hij onder de grond groeit als een knolvormige wortel van een plant. Benieuwd waarom dit zo gezond is? Lees dan snel verder!

De glycemische index van zoete aardappel is lager is dan die van een gewone aardappel en daarom heeft de zoete aardappel een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Vanwege het hoge vitamine B6-gehalte is het eten van zoete aardappelen ook nog eens goed voor je hart.

Je kunt een zoete aardappel op verschillende manieren klaarmaken, maar volgens de Amerikaanse arts en voedingswetenschapper Michael Greger is koken of stomen beter dan bakken of roosteren. Zo blijven de antioxidanten in de zoete aardappel namelijk het best bewaard.

Reacties