Dit is de allerbeste plek om het voerbakje van je kat neer te zetten!

Heb jij het voerbakje van je kat ook altijd op een vaste plek staan? Grote kans dat ie ergens staat op een rustig plekje tegen de muur geschoven. We denken zo dat onze viervoeter het fijn vindt omdat hij dan zo min mogelijk wordt gestoord bij het eten of drinken. Maar is dat eigenlijk ook wel zo?

Katten houden heel erg van overzicht, zo zegt de Amerikaanse kattenexpert Nicky Trevorrow. Laat daarom minstens dertig centimeter ruimte tussen de muur en het drink- en voerbakje, zodat je kat of poes met zijn rug naar de muur water kan drinken en de rest van de kamer kan overzien. Het is belangrijk om het etensbakje op een rustig plekje neer te zetten zodat jouw kat of poes ongestoord kan genieten van de maaltijd of het drinken. Zoals wij ook niet zouden wensen: zet ‘m niet dichtbij de kattenbak.

Daarnaast is ook de vorm van drink- en voerbakje belangrijk. Belangrijk is dat de snorharen niet de zijkant raken. Vooral oudere katten met diabetes schijnen hier extreem gevoelig voor te kunnen zijn. Leg het eten bijvoorbeeld op een schoteltje en kies voor een laag (ovaalvormig) drinkbakje.

Heel vaak zetten mensen het water en voer van hun kat naast elkaar. Katten houden hier niet van. Ze hebben hun drinken en eten het liefst zo ver mogelijk uit elkaar, aldus de kattenexpert. Zoek daarom twee rustige plekjes op in huis, ver uit elkaar en niet dichtbij de kattenbak. Dan komt het helemaal goed!

Reacties