DIT is de beste manier om van een koffie adem af te komen!

Ben jij dol op koffie? En start jij jouw dag direct met een bakkie? Dan is dit vast herkenbaar.
Als je tijdens de dag nog een paar bakken koffie drinkt gaan jouw collega’s steeds iets verder weg zitten omdat de ademgeur niet zo fris meer is. Maar vanaf nu is daar een goede oplossing voor, let goed op!

Je koffie-adem ontstaat door de cafeïne in de drank. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je speekselproductie geremd wordt, waardoor je een droge mond krijgt én resten eten en drinken niet langer weggespoeld kunnen worden. Daarnaast verlaagt de zuurgraad van koffie de pH-waarde van je mond, waardoor bacteriën vrij spel krijgen.

Drink jij je koffie met melk en suiker? Dan hebben de mensen om je heen het al helemaal zwaar te verduren. Deze toevoegingen zorgen er namelijk voor dat het broedproces van de bacteriën ook nog eens versneld wordt. Met alle stinkende gevolgen van dien.

Je komt ervan af door één enkel ding te eten. Namelijk: een appel. Dit fruit helpt je van je koffie-adem af door een bepaald enzym dat het bevat. Een enzym dat de aanmaak van de geurende bacteriën stopt. Verder is het handig om genoeg water te drinken, om die achtergebleven etensresten alsnog weg te spoelen.

Reacties