Dit is de lekkerste manier van appel eten: Appeltaart-frietjes… Heerlijk!

De herfst is nu toch echt begonnen! De dagen worden korter, de temperaturen gaan langzaam omlaag en de bladeren vallen van de bomen. Wij zijn altijd gek op de herfst, want de kaarsjes kunnen weer aan en we halen de pantoffels weer uit de kast. Gezellig! Daarnaast is de herfst ook bij uitstek het appelseizoen en met een appel kan je echt álle kanten op. Wist je dat je er zelfs heerlijke frietjes van kan maken?

Appeltaart-frietjes is een makkelijk en smaakvol recept dat ideaal is voor een (kinder)feestje, verjaardag of gewoon als lekker tussendoortje!

Dit heb je nodig:

2 rollen croissantdeeg (Danerolle of een ander merk)
2 grote appels
theelepel kaneel
25 gram suiker
1 ei
snufje nootmuskaat
Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de appels in kleine stukjes en voeg hieraan 25 gram suiker en een theelepel kaneel toe.
Meng dit in een blender tot een puree-achtig geheel en voeg naar smaak nog suiker of kaneel toe.
Rol een plak croissantdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het appelmengsel hier overheen.
Leg de tweede rol croissantdeeg hier overheen en snijd het nu in stroken in de lengte en breedte zodat het de vorm van frietjes wordt.
Klop een eigeel los en bestrijk de bovenkant van de frietjes hiermee. Strooi er vervolgens suiker en kaneel overheen.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de frietjes gedurende 20 minuutjes totdat ze goudbruin zijn!

Reacties