Dit is de reden dat je de vaatwasser altijd moet afkoelen voor het uitruimen!

Wij zouden niet meer zonder vaatwasser kunnen en zijn eeuwig dankbaar voor deze uitvinding. Geen troep meer op het aanrecht en het komt er weer schoon uit. Best een luxe als je bedenkt dat je vroeger alles met de hand moest doen. Wat maar weinig mensen weten is dat de vaatwasser een broedplaats voor bacteriën is als je er verkeerd mee omgaat.


Via het water en voedsel komen deze bacteriën in je vaatwasser terecht. Klinkt niet als het ergste wat je kan gebeuren, maar het kan voor een voedselvergiftiging zorgen. Dat is wel even schrikken. Als je na afloop van het vaatwasprogramma direct het deurtje openzet, komen de bacteriën via de warme lucht rechtstreeks jouw huis binnen. En dat is alles behalve fris.

Om deze reden moet je de vaatwasser altijd af laten koelen voordat je deze openzet. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht met bacteriën zich niet direct verspreidt zodra je het deurtje openzet. Daarnaast is het ook gewoon handig, want als je even een uurtje wacht is het gewoon ook nog eens veel droger. Om helemaal optimaal gebruik te maken van je vaatwasser is het aan te raden om na gebruik even met een schoon doekje over de rubbers heen te gaan.

Wil jij de verborgen functie van een vaatwasser ontdekken? Klik dan hier

Reacties