Dit is de reden dat je een aardappel in je schoen moet stoppen!

Niets is vervelender dan nieuwe schoenen kopen en er thuis achter komen dat ze enorm blijken te knellen! In de winkel kon het prima, maar als je er op gaat lopen, doe je ze het liefst weer snel uit. Het is natuurlijk zonde om deze pareltjes te laten liggen in je schoenenkast, maar enorme pijn hebben is ook niet de bedoeling. Gelukkig hebben wij een goede oplossing.

Je kunt je schoenen natuurlijk naar de schoenmaker brengen, maar er is een makkelijke manier om zelf je schoenen op te rekken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een aardappel (of eigenlijk 2).

Om een schoen uit te rekken heb je een iets van vulling en vocht nodig. Je kunt er natte kranten in stoppen, maar dit werkt niet altijd. Een aardappel is natuurlijk veel steviger en zal nooit indeuken als de schoen erg strak is. Iedereen heeft wel een zak aardappels in de voorraadkast liggen, dus dat scheelt ook weer;)

Om de neus van de schoen op te rekken en je tenen even wat meer ruimte te geven heb je twee aardappels nodig. Schil daarvoor eerst de aardappelen en wikkel er een stuk krant of keukenpapier omheen. Duw de aardappelen in je schoenen en laat ze een nacht staan. ‘S nachts drogen ze uit en rekken ze je schoen uit. Je schoenen zullen niet alleen oprekken, maar de aardappelen zullen ook zweetgeurtjes opnemen. Het beste werkt deze manier bij lederen schoenen. Bij stoffen schoenen kun je deze techniek beter niet toepassen, want dan heb je kans dat de geur en het vocht van de aardappel in de stof trekt.

Reacties